Компанія HTC відмовилася від випуску смартфонів

У HTC збитки досягли рекордного рівня, тому компанія ухвалила складне рішення.

Керівництво корпорації HTC ухвалило рішення про припинення виробництва смартфонів. Натомість, виробник використовуватиме інший підхід. Про це повідомляє Akket, посилаючись на слова розробника HTC, пише видання Сьогодні.

Останнім часом збитки у HTC досягли рекордного рівня. Заходи з порятунку бренду не принесли належних результатів, тому компанія наважилася на несподіваний крок

Замість самостійного випуску смартфонів, HTC переклала це на плечі ODM-виробників. Суть проста: будь-який маловідомий виробник зможе випускати смартфони під відомим тайванським брендом, якщо пристрій відповідатиме високим вимогам якості компанії. Потім пристрій продаватиметься по всьому світу під назвою легендарного виробника.

Подібна стратегія вже була випробувана Microsoft зі смартфонами Nokia, а також таким методом досі користуються Lenovo, Xiaomi і Meizu. Однак всі вони не відмовлялися від самостійного виробництва мобільних пристроїв, тоді як HTC зважилася повністю припинити випуск смартфонів.

На думку аналітиків, HTC просто бере паузу, як це в 2017 році зробила Nokia. Очікується, що тайванський виробник переосмислить власну стратегію і здивує користувачів власними новинками через 2-3 роки.

Реклама

Залишити коментар