В Румунії тривають протести проти уряду

Ввечері, 11 серпня, другий день поспіль тривали протести проти політики урядової Соціал-демократичної партії у столиці Румунії Бухаресті та інших містах країни.

За повідомленнями місцевої агенції Agerpres, у демонстрації на площі Перемоги в Бухаресті взяли участь понад 25 тисяч людей, пише Корреспондент.

Зазначається, що акція протесту минула мирно. Протестувальники з прапорами Румунії та ЄС зібралися біля урядових будівель в центрі столиці і скандували “Геть уряд!”

Напередодні в протестах у Бухаресті теж брали участь кілька десятків тисяч осіб. Чималу кількість учасників становили румуни, які працюють за кордоном. Їхнє обурення викликає низька оплата праці та провал боротьби з корупцією в країні.

Демонстранти спробували прорвати кордони поліції та жбурляли каміння й пляшки, правоохоронці застосували водомети і сльозогінний газ. Загалом постраждали понад 450 людей. За повідомленням агенції AP, 70 осіб потребували допомоги в лікарнях, серед них – 11 поліцейських.

Президент Румунії Клаус Йоганніс засудив надто жорсткі дії правоохоронців. Напередодні прокуратура розпочала розслідування правомірності застосування сили поліцією. У поліції ж кажуть, що хочуть притягнути до відповідальності вісьмох учасників заворушень.

Фото: АР

Реклама

Залишити коментар