До фільму “Стус” повернуть сцену з Віктором Медведчуком – знімальна група

Сцена з адвокатом Віктором Медведчуком у фільмі про Василя Стуса таки буде. Про це заявили представники знімальної групи.

10 серпня ЗМІ поширили інформацію про те, що зі сценарію фільму про поета-дисидента Василя Стуса, який має вийти на українські екрани у 2019 році, видалили усі згадки про кума Путіна Віктора Медведчука, який виступав захисником у процесі над поетом, хоча сам Стус від нього відмовився.

Проте сьогодні, 11 серпня, на сторінці фільму у Facebook з’явилася заява знімальної групи, де сказано, що сцену суду за участю адвоката Василя Стуса Віктора Медведчука таки дознімуть.

У повідомленні зазначається, що сцена суду була видалена з останніх драфтів сценарію разом з ще двома десятками сцен. Зокрема, після розмови з сином поета.

“Розуміючи, що картина виходитиме в прокат в розпал передвиборчої кампанії, ми не хотіли робити пам’ять про велику людину інструментом політичних впливів та аргументів”, – йдеться у заяві.

 

“Втім, розуміючи суспільну значущість теми, з огляду на кількість прохань з боку громадськості повернути сцену до фільму, ми за останню добу зібрали продюсерську групу, щоб розглянути можливість вшанувати суспільний запит за присутність в художній картині про поета епізоду суду за участі його адвоката. Ми визнаємо, що, видаляючи з останнього драфту сценарію серед іншого і цю сцену, ми не достатньо відповідально підійшли до аналізу її значущості для суспільства.

Найближчим часом сцену буде дознято, про що ми повідомимо медіа окремим прес-релізом”, – додають автори фільму..

Син Василя Стуса, Дмитро, про роль адвоката батька, Віктора Медведчука, в суді.

 

Реклама

Залишити коментар