Петиція про заборону знесення пам’ятника радянському солдату і танка Нікітіна у Чернівцях буде розглянута

На сайті Єдиної системи місцевих петицій звернення щодо заборони знесення пам’ятника радянському солдату на Соборній площі Чернівців і танка Нікітіна на вулиці Гагаріна набрало необхідну кількість голосів.

“Заборонити знесення пам’ятника радянському солдату та танку!
Вельмишановний, Олексій Павлович!
В останній час для дестабілізації ситуації у суспільстві масового поширення набуває агітація за знесення пам’ятників переможцям над фашизмом, які ніякого відношення до країни агресора, по відношенню до України не мають, оскільки зведені були зовсім в інші часи, не Росією, а тими, хто за збігом обставин та часу захищали наше майбутнє разом із країнами, які сьогодні можуть перебувати зовсім у іншому статусі по відношенню до України! Тому вважаємо, що дані пам’ятники – це пам’ятники ні в якому разі не Росії, а переможцям над фашизмом, завдяки яким живемо ми і ви!
Історія має залишатися історією, оскільки наші та ваші прадіди та прабабусі воювали не за Росію і не проти України, а за наше майбутнє разом із більшістю країн світу! І ці пам’ятники -це монументи їхній перемозі! В більшості з нас на полі бою залишився дідусь, прадідусь, чи прабабуся! Ні в якому разі не знищуйте їхню пам’ять, оскільки радянський солдат 2-ї світової війни – це не російські солдати, це ті кого здебільшого змусили воювати у цій формі, за нас вони загинули! Це не пам’ятник російським солдатам! Пам’ятайте трагедію 2-ї світової та поважайте своїх прадідусів, які віддали життя за вас!” – йдеться у тексті петиції.

Автор: Герасим Євген Васильович

Дата початку збору підписів: 22 липня 2018 р.

Оприлюднення відповіді не пізніше: 22 серпня 2018 р.

Станом на 10 серпня петицію підписали 259 осіб з 250 необхідних.

Реклама

Залишити коментар