Били ногами та вивезли до лісосмуги: поліціянти змусили жінку зізнатися у крадіжці

У Харкові прокуратура завершила розслідування стосовно поліцейських, які вивезли жінку до лісосмуги, щоб змусити зізнатися у крадіжці телефону. Про це повідомила прес-служба прокуратури Харківської області.

Прокуратура області направила до Київського районного суду м. Харкова обвинувальний акт за фактом перевищення службових повноважень працівниками правоохоронних органів за попередньою змовою відносно майора та старшого лейтенанта поліції.

Як розповів начальник управління прокуратури області Іван Тарасов, слідчі прокуратури встановили, що на початку січня цього року 28-річний старший лейтенант поліції викликав до приміщення дільничного пункту 34-річну жінку, яку підозрювали у крадіжці мобільного.

Напередодні з відповідною заявою до правоохоронців звернувся харків’янин, якій повідомив, що під час святкування дня народження у нього пропав мобільний телефон і він підозрює, що його вкрала саме ця жінка. Однак ніяких фактів, які могли б підтвердити цю версію, чоловік не надав.

“Жінка пояснила правоохоронцям, що не брала телефон і не знає, хто це зробив. Однак поліцейські вирішили змусити її зізнатися і тим самим підвищити показники розкриття злочинів. Коли зрозуміли, що психологічний тиск на жінку не діє, 34-річний майор руками і ногами почав лупцювати “підозрювану”. Проте вона все одно відмовлялася визнати вину у крадіжці. Тоді поліцейські забрали її мобільний телефон, посадили у машину та вивезли до лісосмуги поблизу кільцевої дороги Харкова. Там, погрожуючи її роздягти, надіти кайданки та залишити в безпорадному стані, вони продовжували вимагати зізнатися у злочині. Врешті-решт 34-річна жінка погодилася визнати себе винною”, – йдеться у повідомленні.

Аналогічна справа, у якій той самий майор є підозрюваним у “вибиванні” зізнань зі студентів аерокосмічного університету, вже знаходиться на розгляді суду.

Наразі на вимогу прокуратури правоохоронці відсторонені від займаних посад.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Реклама

Залишити коментар