Керівник російської церкви Кирило Гундяєв планує зустрітися із Вселенським патріархом

Голова Російської православної церкви патріарх Кирило у кінці серпня відвідає Стамбул. Він планує зустрітися з патріархом Варфоломієм за декілька днів до того, як єпископат Константинопольської Патріархії має розглянути рішення про надання автокефалії українській церкві.

У повідомленні офісу Генерального секретаря Священного Синоду Константинопольського патріархату сказано, що 31 серпня відбудеться особиста зустріч патріарха Кирила з патріархом Варфоломієм, а також “компетентними органами Матері Церкви з питань, які становлять взаємний інтерес”, повідомляє ВВС

Раніше повідомлялося, що з 1 по 3 вересня в Стамбулі пройде загальне зібрання єпископату Константинопольської Патріархії. Як очікується, на ньому розглядатиметься питання про створення єдиної помісної української церкви.

Про можливе надання Україні томосу активно заговорили кілька місяців тому: тоді Президент Петро Порошенко заявив, що Україна як ніколи близька до появи власної незалежної церкви, що визнавалася б православними церквами інших країн.

Наразі в Україні діють одразу три релігійні організації, які зараховують себе до православ’я: УПЦ Київського патріархату, Українська автокефальна православна церква та УПЦ Московського патріархату. Канонічною, тобто визнаною іншими церквами, вважається лише остання.

Реклама

Залишити коментар