На Буковині правоохоронці знову виявили кілька випадків вирощування маку

Правоохоронці нагадують громадянам про відповідальність за вирощування та зберігання нарковмісних рослин, зокрема, снодійного маку.

Про це повідомляє прес-служба поліції Буковини.

27-го липня співробітники Путильського відділення поліції виявили дві ділянки снодійного маку.

Зокрема, нарковмісну культуру на своєму городі вирощувала жителька села Стебні Путильського району. Поліцейські вилучили з даної території 156 кущів .

Ще один незаконний посів снодійної рослини поліція Путильщини знайшла на присадибній ділянці мешканки села Соколій. Зі слів порушниці, вона обробляла 163 кущі маку для господарських потреб.

29-го липня поліціянти Кіцманського відділу поліції в ході проведення профілактичної операції у селі Драчинці Кіцманського району зупинили підозрілого чоловіка.

У 36-річний житель селища Лужани, котрий раніше був судимий за наркозлочини, під час огляду речей правоохоронці виявили та вилучили поліетиленовий пакет із сухими рослинами снодійного маку в кількості 50 штук.

Всі рослини поліцейські вилучили та відправили на дослідження до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

За даними фактами відкрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) та частиною 1 статті 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Реклама

Залишити коментар