Вселенський Патріарх відмовився їхати до Москви на урочистості

Вселенський Патріархат: Моcква не має підстав для організації урочистостей з приводу подій наприкінці X ст. в Києві, а приєднання Київської Митрополії Московським патріархатом у другій половині XVII ст. не визнається.

Вселенський Патріарх відповів відмовою на отримане від глави РПЦ Кірілла (Гундяєва) офіційне запрошення взяти участь в урочистих заходах, присвячених «1030-летию Крещения Руси». У відповіді вказується на  неможливість та недоцільність участі представників Вселенського Патріархату у заходах, що проводитимуться в РФ.

Про це повідомляється на сторінці Української Помісної Православної Церкви у Facebook.

У відповіді Вселенського Патріарха також зазначено, що дійсні свята з нагоди 1030-річчя Хрещення Київської Русі відбуватимуться у Києві, в яких представники Вселенского Патріарха візьмуть участь 28.липня, і на які представники Вселенського Патріархату були запрошені та призначена відповідна делегація.

Досить різка відповідь Вселенського Патріарха обумовлена його чіткою позицією щодо відсутності у Москви підстав для організації урочистостей з приводу історичних подій, які мали місце наприкінці X ст. в Києві, та невизнанні «приєднання» Київської Митрополії Московським патріархатом у другій половині XVII ст., йдеться у повідомленні.

 

фото ukrinform.ua

Реклама

Залишити коментар