Нардепи вимагають, аби Фищук звернувся до парламенту щодо перевиборів Чернівецької міськради

Народні Депутати України Максим Бурбак та Микола Федорук направили відкрите депутатське звернення голові  Чернівецької ОДА Олександру Фищуку. Обранці вимагають, щоб він терміново порушив перед Верховною Радою України питання про дострокове припинення повноважень Чернівецької міської ради та призначення її позачергових виборів.

Про це повідомив на власній сторінці у Facebook народний депутат Максим Бурбак.

“​26 липня 2018 року в області відбулось безпрецедентне порушення конституційних прав громадян області – мешканців м.Чернівці. Група депутатів-запроданців від «Рідного міста», в зговорі з фракціями «Батьківщини», «Свободи», «Народного контролю» та «Самопомочі» у міській раді здійснили факт «зґвалтування місцевого самоврядування» – достроково припинили повноваження Чернівецького міського голови Олексія Каспрука.
​Прийняте ними рішення не містить в собі жодних чітких посилань на те, які саме обставини, передбачені ст.79 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», слугували підставою для дострокового припинення повноважень міського голови”, – йдеться у документі.

“На час прийняття рішення були відсутні докази притягнення його до кримінальної, адміністративної чи дисциплінарної відповідальності, по відношенню до чернівецького міського голови не приймались рішення про висловлення йому недовіри депутатським корпусом чи визнання його роботи незадовільною.
​Впевнені, що судові органи приймуть правильне рішення і незабаром Олексій Каспрук буде поновлений на посаді Чернівецького міського голови так, як були поновлені на своїх посадах міські голови Ужгорода та Миколаєва”, – додали народні депутати.

“​Разом з тим, в цій ситуації викликає стурбованість безпринципова, споглядальна позиція обласної адміністрації, Ваша, Олександре Георгійовичу, як її голови. Завчасно володіючи інформацією про наміри фірташівських прихвоснів вчинити акт самосуду над міським головою обласного центру, Ви, як гарант законності на теренах області, ні разу не висловили своєї позиції, не зустрілись з депутатським корпусом Чернівецької міської ради, не стали на захист інтересів громади міста Чернівці.

​Ми, народні депутати України, мешканці Чернівців, яким не байдужа подальша доля міста, звертаємось до Вас з вимогою забезпечити законність і порядок, додержання прав і свобод громадян та скористатись своїм правом, передбаченим ч.4 ст.78 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», терміново порушити перед Верховною Радою України питання про дострокове припинення повноважень Чернівецької міської ради та призначення її позачергових виборів.

​Народні депутати України: ​​​​М. Федорук, ​​​​​​​М. Бурбак”.

Реклама

  • ХТОБ казав тільки не федорук він же сам в Києві казав що прийшлось свого часу коли його вигнали з мерів тікати в Київ в депутати щоб не посадили а тепер ще щось там цвірінькає . до того ще й сам казав в Чернівцях що мер ніякий тобто каспрук

Залишити коментар