У Чернівцях 5 – 12 серпня пройдуть Дні єврейської культури

У Чернівцях 5 – 12 серпня цього року пройдуть Дні єврейської культури на Буковині і ювілейна міжнародна конференція з мови та культури ідиш.

Про заходи “єврейського” тижня, гостей та учасників розповів президент Ваада України, один з організаторів  Йосип Зісельс, повідомляє видання Хадашот.

“У 2008 році в Чернівцях ми провели конференцію до 100-ї річниці першої міжнародної конференції, присвяченій ролі їдишу в єврейській цивілізації, а в цьому році відзначимо науковим форумом 110-річний ювілей”, – заявив Йосип Зісельс.

“Академічна частина покладена на президента Всесвітньої ради культури ідиш, главу Ізраїльської асоціації україністів, професора Єврейського університету в Єрусалимі та колишнього чернівчанина д-ра Вольфа Московича. Конференція обіцяє стати набагато більш масштабною, ніж десять років тому, – очікуються близько 40 доповідей з 11 країн, в тому числі таких провідних дослідників, як професор Довід Кац з Вільнюса, професор Мічиганського університету Михайло Крутиков, історик і культуролог Валерій Димшиц з Санкт-Петербурга , етнограф Михайло Членів з Москви, і багатьох інших. Серед учасників – і ряд молодих вчених, що працюють в київському Центрі вивчення історії і культури східноєвропейського єврейства, викладачі їдишу магістерської програми з юдаїки НаУКМА та т.д. Робочі мови конференції, яка пройде 6 – 9 серпня в залі засідань вченої ради Чернівецького національного університету, – ідиш, англійська, українська та російська”, – додав організатор.

 

Реклама

Залишити коментар