Трамп заборонив американським компаніям співпрацювати з TikTok і Weсhat

Президент США Дональд Трамп підписав 2 укази, які забороняють американським фірмам укладати угоди з додатком TikTok і месенджером Weсhat. Трамп пояснив, що діє заради захисту національної безпеки. Про це повідомляє BBC.

Згідно з підписаними указами, американські фірми повинні припинити ведення бізнесу з компаніями TikTok та Weсhat протягом 45 днів. Крім того, надалі будь-які невизначені “транзакції” з китайськими власниками додатків або їхніми дочірніми компаніями будуть “заборонені”.

Обидва застосунки Трамп називає “загрозою” як національній безпеці, зовнішній політиці так і економіці США. В першу чергу це загроза кібербеспеці країни – додає президент. Він також зазначає, що збір даних TikTok може дозволити Китаю слідкувати за службовцями уряду США та збирати особисту інформацію для шантажу або здійснювати корпоративне шпигунство.

Водночас, Міністерство внутрішньої безпеки США, Адміністрація безпеки транспорту та Збройні сили США вже заборонили TikTok на урядових телефонах. Самі ж власники додатків (компанії ByteDance і Tencent) поки відмовляються від коментарів.

Реклама

Залишити коментар