Кабмін планує створити 500 тисяч робочих місць з зарплатами 6−8 тис гривень — Шмигаль

За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаль, ці робочі місця дозволять людям «протриматися» кілька місяців без допомоги держави.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд України планує створити близько 500 тис. робочих місць з зарплатами в 6-8 тисяч грн, які дозволять “протриматися” на період карантину. Про це він розповів в інтерв’ю РБК-Україна.

Йдеться про робочі місця в соціальній, комунальній та бюджетних сферах.

“Це проста робота, на яку людина зможе прийти влаштуватися, і на наступний день вже її отримати. Ну, наприклад, класти бруківку або озеленювачем, і так далі. По-перше, ми таким чином приберемо в наших містах, районах і в цілому в Україна за допомогою такої кількості і такої якості робочих місць. По-друге, як я вже говорив, ми дамо можливість людям вже зараз заробляти мінімальні кошти “, – зазначив прем’єр.

За словами Шмигаль, ті 500 тис. робочих місць, про створення яких задумалися в уряді, допоможуть громадянам протриматися кілька місяців в умовах чинних обмежень.

Також прем’єр додав, що ці робочі місця дозволять людям “заробляти, а не чекати, що держава виплатить якісь мізерні кошти”.

За словами Шмигаля, близько 170 тис. робочих місць буде створено в сфері дорожнього будівництва.

Реклама

Залишити коментар