У Чернівцях виявили перший в Україні випадок COVID-19 серед засуджених

Перший випадок захворювання серед засуджених через COVID-19 виявили в жінки, яку направили до чернівецької тюрми наприкінці березня.

Як повідомляє Слідство.Інфо з посиланням на пресслужбу Державної кримінально-виконавчої служби (ДКВС), у засудженої помітили симптоми гострої респіраторної інфекції та відразу відправили в медичний заклад.

Зараз жінка перебуває на лікуванні. Згідно з офіційним повідомленням, серед працівників та арештантів, які перебувають у в’язницях, станом на 6 квітня немає жодного випадку зараження COVID-19.

Також у ДКВС додали, що тюрмам направили засоби індивідуального захисту для працівників установ та ув’язнених. Зокрема, 7 квітня українські в’язниці мали отримати майже 100 тисяч масок, 90 тисяч рукавичок та дві тисячі захисних комбінезонів. Ще три тисячі літрів дезінфекторів мали отримати тюрми 10 квітня.

Після початку карантину в українських в’язницях також ввели особливий режим. Зокрема, щодня всі приміщення установ мають прибирати з дезінфікуючими засобами, а також вимірювати температуру у всіх в’язнів та працівників закладів. Колонії закрили для відвідувачів — дозволяють лише відеопобачення. Так само працівникам тюрем обмежили відрядження. Усіх новоприбулих у в’язниці відправляють на двотижневу ізоляцію від інших арештантів.

Реклама

Залишити коментар