Коронавірус: У МОЗ пояснили, чим маска краща за респіратор

МОЗ рекомендує не відвідувати громадські місця без захисної маски. На цьому наполягає головний санлікар Віктор Ляшко на брифінгу у четвер, 2 квітня, пише Кореспондент.

“Щодо маскового режиму. Так, ми розуміємо, що маска не захищає людину, це не засіб індивідуального захисту. Водночас ми рекомендуємо і наполягаємо без маски не заходити в громадські заклади – магазини, аптеки та інші робочі місця. Тому що всіх вас ми розглядаємо як потенційних хворих. Коли є маска на обличчі, то виділення збудника, виділення біологічного матеріалу зменшується, і не досягає 1,5 метра, а може виділятися не більше ніж на 10-15 см… Тому маску ми рекомендуємо надягати саме з цією метою”, – сказав Ляшко.

У свою чергу респіратори з клапанами видиху захищають тільки людину, але не виконують функцію захисту інших людей від потенційного хворого. Клапан видиху дозволяє досить швидко і якісно односпрямованим потоком виділятися великій кількості повітряного потоку, який може містити збудника інфекційної хвороби, наголосив Ляшко.

Реклама

Залишити коментар