У Молдові ветерани штурмують будівлю уряду

У Молдові, ветерани війни з російськими гібридними формуваннями в Придністров’ї вимагають відставки уряду та вже штурмують вхід до будівлі уряду і розбили скляні двері.

Про це повідомляє mil.in.ua з посиланням на видання NewsMaker.

Це стало продовженням акції, яка відбулась 8 лютого 2020 року, тоді ветерани виставили ряд вимог, які мали виконати в уряді до 25 лютого, в разі невиконання 54 ветеранські організації Молдови пообіцяли 2 березня вийти на більш масштабну акцію у Кишеневі.

Тоді причиною мітингу стала заява міністра закордонних справ Молдови Ауреліу Чокоя, який заявив, що російська армія втрутилася у війну на лівому березі Дністра, щоб припинити кровопролиття.

Тепер же люди хочуть відставки уряду і вимагають зустрічі з його представниками.

Як повідомляє NewsMaker, протестуючі скандують: “Ми — народ, Додон — зрадник”, “Кіку на смітник, разом з Чоко”, “Геть Додона”, “Геть уряд”.

Поліцейські, які оточили вхід в будівлю, погодилися впустити до неї представників протестувальників, але більшість маніфестантів не згодна і вимагає, щоб представники кабміну вийшли на вулицю.

Між мітингарями, що штурмують будівлю уряду, та правоохоронцями виникла сутичка. Один із протестувальників розбив скляні двері, які ведуть до урядової будівлі, повідомляє TV 8. Поліція вивела його з натовпу.

Ветерани незадоволені проросійським курсом молдовського уряду та президента, а також – останніми заявами глава МЗС Молдови Ауреліу Чокоя.

Заява міністра також викликала невдоволення у ліквідаторів Чорнобильської аварії та серед ветеранів війни в Афганістані, що долучились до акції та підняли питання соціальної несправедливості – низьких соціальних виплат та відсутності нормального медичного забезпечення.

Фото: radiochisinau.md

Реклама

Залишити коментар