У Чернівцях зафіксовано другий випадок сказу у собаки

Другий в цьому році випадок сказу у собаки зареєстровано на вул. О. Вільшини.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької міської ради.

Собака утримувалася в приватному господарстві та не була вакцинованою від сказу. 2з лютого, після прогулянки по лісу, у собаки розпочалося посилене слиновиділення та помітне розширення зіниць. Господар одразу ж звернувся в найближчу приватну клініку за медичною допомогою, однак після надання допомоги собака померла.

В лабораторії Держпродспоживслужби провели дослідження та виявили свідчення характерні для вірусу сказу.

На двір, де утримувалась собака, накладено карантинні обмеження, проведено вимушену дезінфекцію та зону, в радіусі 100 м., оголошено загрозливою щодо захворювання на сказ.

Також, державною надзвичайною протиепізоотичною комісією розроблено та затверджено комплексний план заходів по боротьбі та профілактиці сказу в даному приватному господарстві.

На даний час проводяться ветеринарно-санітарні заходи з метою ліквідації вогнища сказу в господарстві та загрозливій зоні, в тому числі, клінічне обстеження та щеплення тварин сприятливий до сказу. Вимушену дезінфекцію було проведено і в клініці, в якій надавалась перша медична допомога даній собаці.

Директор МКП «Центр стерилізації тварин» Артем Жук звертає увагу, що безкоштовне щеплення тварин проти сказу вакциною «Рабістар» можна зробити за адресами:

• Південно-Кільцева, 47 – МКП «Центр стерилізації тварин»
• Сторожинецька, 113 – Державна ветеринарна лікарня
• Галицький шлях, 46-В – ветеринарна клініка «Пан Коцький»
• Небесної сотні, 15 – ветеринарна клініка «Пан Коцький».

Реклама

Залишити коментар