CNN: Американські військ на Близькому Сході приведені в стан повної бойової готовності

Воєнні сили та системи протиповітряної оборони США на Близькому Сході приведені в стан повної бойової готовності. Так вони готуються відбити можливу атаку іранських дронів, про яку повідомляє розвідка.

Про це повідомляє CNN із посиланням на двох американських чиновників.

Зазначається, що протягом останніх днів розвідка США помітила пересування військової техніки Ірану, зокрема дронів та балістичних ракет. Як повідомили співрозмовники CNN, це може свідчити як про намагання Тегерану убезпечитися від можливого авіаудару з боку США, так і про намір розпочати власну атаку.

Офіційно інформація ще не підтверджувалася. Раніше, втім, радник президента Сполучених Штатів із національної безпеки Роберт О’Браян повідомляв, що американська розвідка стежить за заявами Ірану, пов’язаними з погрозами США.

Напруження між Сполученими Штатами та Іраном зросло після вбивства американськими військовими генерала Корпусу вартових Ісламської революції Касема Сулеймані. Операція відбулася в ніч на 3 січня на території Іраку.

Після цього парламент Іраку проголосував за висилку американських військ із території країни. У понеділок, 6 січня, американські журналісти оприлюднили листа американських військових до Міністерства оборони Іраку, де повідомляли про передислокацію з території країни, втім пізніше глава Пентагону Марк Еспер спростував інформацію про виведення військ.

Реклама

Залишити коментар