У тисняві на похороні генерала Сулеймані загинуло 35 людей

Близько 35 людей загинули в тисняві на похороні генерала Касема Сулеймані в Кермані на південному сході Ірану. Крім того, щонайменше 48 людей дістали травм.

Про це повідомляє у вівторок іранське ТБ, пише Інтерфакс-Україна.

Раніше іранське телебачення з посиланням на служби невідкладної допомоги повідомило, що кілька людей загинули й отримали травми.

Наразі не повідомляється про кількість іранців, що вийшли на вулиці Кермана, щоб взяти участь у жалобній церемонії. Ймовірно, йдеться про тисячі людей.

Проте, за даними агентства AP, у понеділок у Тегерані попрощатися з Сулеймані прийшов понад мільйон іранців.

У п’ятницю минулого тижня стало відомо про загибель у Багдаді командувача Корпусу вартових Ісламської революції (КСІР) Касема Сулеймані та заступника командувача шиїтського ополчення Іраку Абу Махді аль-Мухандіса. Операцію з їх усунення здійснили американські військові за вказівкою президента Дональда Трампа.

Новий командувач КСІР генерал-майор Хосейн Саламі, виступаючи перед зібраними на вулицях іранцями, пообіцяв “спалити всіх, кого люблять Сполучені Штати” за вбивство Сулеймані.

До Кермана, розташованого на південному сході Ірану, останки загиблих привезли у вівторок уранці. Ще кілька жалобних церемоній уже відбулося в Ахвазі, Мешхеді, Тегерані та Кумі.

Президент США Дональд Трамп напередодні вкотре пообіцяв “серйозну відплату”, якщо Тегеран розпочне атаки, щоб помститися за вбивство Сулеймані.

Реклама

Залишити коментар