Українцям можуть заборонити їздити в Росію за внутрішнім паспортом

Директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев заявив, що українцям можуть заборонити перетинати кордон з РФ за внутрішнім паспортом й свідоцтвом про народження.

Про це повідомляє УНІАН.

Нововведення можуть почати діяти з 1 березня 2020 року.

За словами Погорельцева, проектом постанови Кабміну передбачається призупинення дії угод з РФ у період 1997 і 2011 років, укладених ще до початку російської агресії.

Дипломат заявив, що відповідними положеннями визначено список документів, за якими громадяни України можуть перетинати кордон з Росією, і це, серед іншого, внутрішній паспорт громадянина України та свідоцтво про народження для дітей у віці до 16 років.

Чиновник нагадав, що закон чітко визначає документи, які дають право громадянину України на в’їзд або виїзд з України.

Зокрема це паспорт громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичний і службовий паспорти України, посвідчення особи моряка, посвідчення члена екіпажу і посвідчення особи на повернення в Україну (дає право тільки на в’їзд в Україну).

“В разі прийняття урядом постанови з 1 березня 2020 року до громадян України, які перетинають кордон з РФ, будуть застосовуватися положення цього закону в частині паспортних документів, які дають право на виїзд за кордон”, – сказав він.

Реклама

Залишити коментар