До законопроєкту про ринок землі подали понад 2 тисячі правок

Депутати подали понад 2 тисячі правок до ухваленого у першому читанні законопроєкту про запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення.

Про це повідомив співавтор ухваленого законопроєкту, депутат Микола Сольський під час брифінгу, передає «РБК-Україна».

«Змін та ідей дуже багато. Це понад 2 тисячі правок, а може й 3 тисячі. Вчора закінчився останній день (коли можна було подавати правки до законопроєкту — ред.), ми почали їх рахувати та узагальнювати», — повідомив Сольський.

За його словами, на те, аби перерахувати та узагальнити депутатські правки буде потрібен певний час. Після цього комітет почне розглядати поправки до законопроєкту та ухвалить своє рішення щодо того, чи рекомендувати його ухвалення у другому читанні.

«Основні зміни, окрім технічних, звичайно ж, стосуються концентрації (земель,якими може володіти одна особа — ред.) та участі у ринку іноземців», — додав депутат.

13 листопада парламент попередньо підтримав закон про ринок землі. Згідно з законопроєктом, ринок землі пропонують відкрити з 1 жовтня 2020 року. У проєкті встановили правило, за яким до 1 січня 2024 року не допускається купівля землі юрособами, бенефіціарними власниками яких є іноземці та особи без громадянства.

Реклама

Залишити коментар