На площі Пресвятої Марії у Чернівцях збудують каплицю

Чернівецька міська рада ухвалила рішення про надання дозволу Чернівецькій єпархії ПЦУ на будівництво каплиці заввишки 30 метрів посеред площі Пресвятої Марії. За відповідне рішення з другої спроби проголосували 24 обранці. Таким чином, депутати схвалили підготовку проєкту відведення земельної ділянки площею понад 170 квадратних метрів для будівництва та обслуговування каплиці Успіння Пресвятої Богородиці на площі Пресвятої Марії.

Реклама

Коментарі:

  • Правильно. Навіщо в цьому довбаному місті робити щось для дітей. Треба церкви і каплиці.

  • На площі зіпсований дорогий фонтан, за який заплачено з міського бюджету. Тепер хочуть ще раз заплатити 2,5 мільйони гривень, щоб збудувати новий фонтан. Ось де правда. А те, що каплицю хочуть будувати посеред площі, – брехня. Не посеред площі, а на місці зіпсованого фонтана, де у 18-19 століттях була церква Успіння Пресвятої Богородиці.
    Справжні архітектори підтримують ідею спорудження каплиці. Наприклад, колишній головний архітектор міста Кишлярук запропонував свій проект каплиці. А проти – вчителька малювання, котру вже раз звільнили з посади головного архітектора і звільнять вдруге. Жаль, що деякі журналісти так помиляються.

Залишити коментар