Подружжя з Глибоки зі складною формою ДЦП виховує здорового сина

22-річні Назар і Аліна Статкевичі – подружжя і складною формою ДЦП – виховують маленького сина.

Познайомилися вони через Інтернет, а коли почали жити разом, то облаштували квартиру та навіть під’їзд в смт Глибока  так, аби обходитися без сторонньої допомоги, йдеться у сюжеті ТСН.

Назар може пересуватися тільки на колінах, Аліна – спираючись на стіну. Проте у побуту намагаються справлятися без сторонньої допомоги.  “Ми все можемо робити самі: ванна кімната, туалет, догляд за дитиною”, – каже Назар.

П`ять років тому вони познайомилися у соцмережах. Аліна тоді жила у Харкові, їй було 17. Через 2 роки віртуального знайомста Назар приголомшив маму, що чекає Аліну в гості.

Після перших гостей були другі, а потім Аліна переїхала на Буковину. Разом пара уже три роки.

Згодом дівчина завагітніла. Народжувати її відмовляли навіть лікарі, бо не вірили, що люди з такими обмеженнями зможуть доглядати немовля. Проте подружжя наважилося. І тепер їхньому синочку Євгену – 1 рік. І він – абсолютно здоровий малюк.

Аби Аліні було легше виходити на прогулянки з малюком, обклеїли стіну під`їзду гладкою фанерою, і встановили саморобний поручень для Назара. На вулиці він сідає в електричний візок.  Аби надихнути інших людей з таким діагнозом, Назар веде блог про життя родини.  А щоб забезпечувати сім`ю, Назар хоче стати програмістом, Шукає виш, де зможе навчатися з однолітками. Вірить, це йому під силу.

Реклама

Залишити коментар