Справа Роттердам+: НАБУ оголосило про підозру 6 особам – одного вже затримали

Місце перебування чотирьох фігурантів поки невідоме

Національне антикорупційне бюро оголосило про підозру шістьом особам, причетним до запровадження так званої формули Роттердам+. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Йдеться про ексголову Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, колишнього співробітника нацкомісії, а нині чинного директора державного підприємства “Оператор ринку”, двох співробітників НКРЕКП, а також директора департаменту та заступника комерційного директора однієї з приватних компаній – ключового оператора ринку теплогенерації України.

За даними відомства, одного з підозрюваних затримали. Це колишній член НКРЕКП і нинішній директор ДП “Оператор ринку”. І хоч прізвищ у НАБУ не повідомляють, відомо, що нині підприємство очолює Володимир Євдокімов. Місце перебування чотирьох фігурантів поки невідоме.

Розслідування щодо запровадження формули Роттердам+ триває від березня 2017 року. За даними слідства, низка приватних компаній у 2015 році почала тиснути на НКРЕКП, вимагаючи включити до тарифу витрати на доставку та перевалку енергетичного вугілля в Україну з портів у Європі. У НКРЕКП на таку пропозицію погодилися. Це призвело до зростання вартості електроенергії і завдало збитків споживачам на майже 19 млрд гривень, – інформують у НАБУ.

Реклама

Залишити коментар