Індія привела армію у боєготовність

Уряд перекидає у Кашмір приблизно 8 тисяч військових

Армію і Військово-повітряні сили Індії призвели в стан підвищеної бойової готовності через ситуацію у Кашмірі. Про це повідомляє телеканал ndtv.com.

Сили були приведені у боєготовність після представлення у парламенті країни законопроекту, який скасовує закріплений у конституції країни особливий статус індійського штату Джамму і Кашмір. Відзначимо, особливий статус регіону закріплений у 370 статті конституції Індії. Ця стаття серед іншого вимагає обов’язкового схвалення більшої частини прийнятих парламентом Індії законів у місцевій асамблеї.

Так, телеканал з посиланням на джерела зазначає, що індійський уряд направляє додаткові збройні сили в спірний регіон Кашмір, мова йде приблизно про 8 тисяч військовослужбовців.

Повідомляється, що представники воєнізованих формувань перекидаються військово-транспортними літаками на північ країни з різних регіонів. Минулого тижня з центральної частини країни в регіон було додатково перекинуто близько 35 тисяч військових.

Напередодні, уряд Індії скасував спеціальний статус Джамму і Кашмір, який є єдиним штатом країни, населених переважно мусульманами.

Реклама

Залишити коментар