У Чернівцях учні початкових класів можуть залишитися без безкоштовних сніданків

Голова тендерного комітету міської ради, заступник міського голови Володимир Середюк та секретар виконавчого комітету Антоніна Бабюк 19 липня на засіданні тендерного комітету піддали сумніву доцільність оплати з міського бюджету безкоштовних сніданків для школярів.

“Треба з цим зав’язувати”, – сказала Антоніна Бабюк. З нею погодився Володимир Середюк, який вважає,що потрібно визначити соціальну потребу у безкоштовних сніданках лише для дітей з неблагополучних сімей.

“Якби ж діти їли, а то ж 50-60% їди йде в утилізатор”, – зазначили посадовці.

У школах Чернівців безкоштовні сніданки за рахунок міського бюджету отримують учні 1-4 класів, безкоштовні сніданки та обіди – діти-сироти, напівсироти, діти з багатодітних сімей, учасників АТО та вимушених переселенців.

У 2019 році на харчування школярів у міському бюджеті передбачено понад 18 мільйонів гривень. За ці кошти безкоштовні сніданки отримують понад 11,8 тисяч учнів перших-четвертих класів, сніданки та обіди – майже тисячу дітей пільгових категорій, а також 3700 дітей упродовж трьох тижнів отримували обіди у шкільних таборах.

Реклама

Залишити коментар