На Прикарпатті табір ромів закидали “коктейлями Молотова”

На Прикарпатті у таборі ромів 25 березня підпалили два будинки. Напередодні у місцевому виданні вийшов репортаж про цей табір. Під текстом були коментарі із закликом “вигнати ромів з міста”. Мешканці табору спочатку розповіли поліції про підпал, але потім змінили показання та відмовилися від претензій.

У ніч на 25 березня згоріли два будинки ромів у мікрорайоні Пасічна Івано-Франківська. Про це у своєму Facebook написав головний редактор місцевого видання “Репортер” Андрій Філіппський.

Напередодні у цьому виданні вийшов репортаж про життя ромів у цьому місці, за кілька днів його опублікували на сайті видання, а лінк запостили на сторінці у Facebook.

Під публікацією репортажу з ромського табору на Facebook-сторінці “Репортера” — кілька десятків коментарів. Деякі люди писали, що ромів потрібно “гнати з міста”, тому що “місто і так є кому засрать, циган не вистачає”. Інші називали ромів наркоторговцями та бандитами. Один з коментаторів написав: “Зібратися ввечері і вигнати в шию!!!” Деякі захищали ромів, але таких коментарів мало.

У прес-службі Патрульної поліції Івано-Франківської області підтвердили, що в таборі була пожежа, але сказали, що ніхто не постраждав.

Після патрульних на місце виїхали слідчі, але роми змінили показання.

У репортажі на сайті “Репортера” один з ромів на імʼя Роберт розповів, що “благодійники обіцяли купити будинок в Побережжі, але його мешканці “не хочуть циган”. За словами Роберта, у Пасічній їм дозволили жити до червня, далі це місце буде забудовуватися. Влітку роми збираються переїжджати до Закарпаття.

Фото: Світлана Лелик / “Репортер”
Реклама

Залишити коментар