Учителька з Чернівців викладає в українській суботній школі в Італії

Українські школи в Італії функціонують, зазвичай, на волонтерських засадах. Для того, щоб діти не забували рідну мову, українські громади орендують для занять приміщення у місцевих школах. В одній з суботніх шкіл у Римі уроки біології викладає учителька родом з Чернівців.

У рамках робочого візиту до Італії народний депутат України Максим Бурбак зустрівся з українською громадою Риму, а також передав у фонд бібліотеки українські книги для школярів.

Про це народний депутат розповів на своїй сторінці у Facebook.

“Наступна зустріч в Римі була в українській суботній школі. Говорили з батьками і вчителями. Зазвичай громади українців за кордоном арендують для суботніх занять приміщення в місцевих школах. Так само і в Римі”, – йдеться у дописі.

За словами нардепа, навчання проводять наші вчителі з-поміж трудових мігрантів. Діти п’ять днів на тиждень навчаються в італійських школах, а в суботу проходять тижневу шкільну програму української школи.

“Ми поповнили шкільну бібліотеку українськими книгами. Обговорили проблемні питання і потреби. Вони для українських суботніх шкіл в Італії такі ж, як і в інших країнах Європи. Є над чим працювати. Наголошую, наше завдання – зробити так, щоб українці за кордоном зберігали тісний зв‘язок з Україною”, – зазначив Бурбак.

Народний депутат додав, що чимало старшокласників виявляють бажання здобувати вищу освіту в Україні.

“Наостанок завітав на урок біології. Вчителька родом з Чернівців. Несподівана і дуже приємна зустріч. Саме такі наші земляки – добрі, віддані своїй справі, і зберігають українську самобутність в інших країнах”, – повідомив Бурбак.

 

Реклама

Залишити коментар