На Буковині Недобоївська ОТГ уклала договір про співпрацю з канадським містом Ламонт

На Буковині Недобоївська об’єднана територіальна громада з української сторони підписала угоду про встановлення співпраці з канадським містечком Ламонт, провінції Альберта.

Про це інформує прес-служба Чернівецької облдержадміністрації.

Повідомляється, що протокол домовленостей передбачає встановлення дружніх стосунків між громадами, обмін досвідом, технічне та економічне співробітництво, сільськогосподарський розвиток, намір розширення культурних традицій та кордонів, тощо.

Окрім цього, місцеві органи влади планують розпочати співробітництво у сфері протипожежної безпеки, зокрема отримання допомоги і навчання, а також досвіду канадських колег зі створення і організації роботи добровільних пожежних команд.

Відомо, що в Україні від кінця січня 2019 року перебувала місія представників канадських добровільних пожежних команд, які мають на меті допомогти розвитку цього руху в Україні і системи цивільного захисту як такої, оскільки у ході реформи децентралізації повноваження у сфері пожежної безпеки та цивільного захисту в цілому передаються на рівень об’єднаних громад, що передбачає додаткове фінансування з місцевого бюджету.

Цікаво, що в європейській практиці поширений культ громадських пожежних, а особливістю такої системи пожежної охорони є те, що окрім державних підрозділів там поширена практика, навіть традиція багатьох поколінь, – організовувати громадські пожежні дружини.

Реклама

Залишити коментар