Асфальт новий, а комунікації старі: у що “закатують” мільйони

Сесія Чернівецької міської ради у п’ятницю, 15 березня, має розглянути проект рішення, який передбачає розподіл 92,5 млн.грн., що утворились як залишок бюджету 2018 року. З цієї суми 81 млн.грн. передбачається на капітальний ремонт доріг та тротуарів.

Загалом цьогоріч планують виділити рекордну суму на ремонт доріг у Чернівцях. Утім, чи будуть вони використані ефективно?

Як повідомляє Центр реформ і розвитку у Facebook, у бюджеті 2019 року на утримання та ремонт доріг було передбачено 137 млн.грн. Отож у разі прийняття рішення про виділення додаткового 81 млн.грн., на дороги спрямують рекордні 218 млн.грн.

“З урахуванням нинішнього стану доріг, за який також несе відповідальність нинішня влада, критично необхідно проводити їх капітальний ремонт. Проте нинішнє керівництво ДЖКГ практично не звертає увагу на стан інженерних мереж, які потребують заміни. З урахуванням рівня їх аварійності капітально відремонтовані дороги будуть пошкоджені через вимушені розкопки під час ліквідації аварійних ситуацій”, – йдеться у повідомленні.

У Центрі реформ та розвитку висловили стурбованість, що у підсумку чернівчани отримають такі ж дороги, які маємо зараз, “закатавши в асфальт сотні мільйонів гривень для того, щоби створити ілюзію ефективної роботи для нинішнього керівництва міста”.

Реклама

Залишити коментар