Колишня дружина Фірташа хоче відсудити в нього €5 мільярдів – ЗМІ

Колишня дружина та пасинок Дмитра Фірташа мають намір подати до прокуратури Відня позовну заяву проти бізнесмена та його довіреної особи – високопоставленого українського функціонера, яких обвинувачують у завданні збитків на 5 млрд євро.

“Екс-дружина та пасинок українського олігарха Дмитра Фірташа, який живе у Відні, мають намір подати заяву проти нього до Центральної прокуратури по боротьбі з економічними злочинами та корупцією у Відні. Про це APA дізналося від конфіденційного джерела. Заява також спрямовується проти близького довіреного Фірташа, який в Україні має високу політичну посаду”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в позовній заяві ітиметься про злочинне зловживання довірою та відмивання грошей. При цьому мова йде про вимагання, шахрайство та погрози.

“Екс-дружина Фірташа та її син звинувачують підозрюваних – щодо обох діє презумпція невинуватості – що на початку 2000-х кошти були виведені у незаконний спосіб з головного підприємства та заведені в офшорні фірми. Причиною було майбутнє розлучення подружжя Фірташів”, – повідомляє APA.

У подальшому підозрювані неодноразово намагалися шляхом погроз примусити екс-дружину до вирішення спорів щодо розподілу статків. “Зазначена у заяві ймовірна шкода могла становити близько 5 млрд євро”, – йдеться у повідомленні.

Колишня дружина Фірташа вважає, що оскільки більшість дій на шкоду її статків “замовлялися із Відня”, то справа належить до компетенції австрійських органів кримінального переслідування.

Реклама

Залишити коментар