Понад 70% українців найбільше бояться стати жертвою ДТП – опитування

Перспектива стати жертвою ДТП турбує 71,9% громадян України. 62,2% українців побоюються крадіжки з будинку чи квартири.

Про це свідчать дані опитування, проведеного Харківським інститутом соціальних досліджень спільно з Харківською правозахисною групою, повідомляє “Громадське”.

Дещо менше, але також більше, ніж кожний другий, побоюються стати жертвою пограбування на вулиці (57,3%), жертвою фізичного насильства (55,8 %), бути обманутим шахраями (54,7%).

Крім того, половина опитаних вважають, що рівень злочинності в місці їхнього проживання протягом останніх 12-ти місяців не змінився. Понад чверть респондентів (26%) висловили думку, що злочинність зросла. Лише 11,1% помітили зменшення злочинності протягом року. Водночас 13% було важко відповісти на це питання.

Найгірше рівень злочинності оцінюють жителі Дніпропетровщини, Житомирщини та Києва. Натомість покращення ситуації найбільше побачили жителі Івано-Франківської та Хмельницької областей.

На думку опитаних, найрозповсюдженішим злочином є порушення правил дорожнього руху (67,2%). Також, громадяни виділяють квартирні крадіжки (49,8%), хуліганство агресивних компаній (40,6%) і нелегальна торгівля алкоголем та наркотиками (46,8%)

Насильство, напади та пограбування на вулиці бентежать більше чверті опитаних (25,5%), а шахрайство — понад третину (36,1%).

Загалом під час дослідження опитали 19,5 тисяч респондентів, серед яких 45,3% чоловіків і 54,7% жінок.

Фото ілюстративне.

Реклама

Залишити коментар