“Я – поліцейський, я – бандера”: Поліцейські Буковини не підтримують дії колег на акції у столиці

У Чернівцях керівник патрульної поліції Артур Шкроб та його підлеглі долучилися до акції “Я – поліцейський. Я – бандера”, щоб показати свою позицію щодо дій колег, які затримали активістів кампанії “Хто замовив Катю Гандзюк” у Києві, 9 лютого. 

Так, патрульні поліцейські Чернівецької області у соціальній мережі Facebook опублікували дописи, у яких йдеться про те, що вони не підтримують позицію столичних колег, які виявили свої антиукраїнські погляди під час затримання активістів.

“Я – Бандера! Я – офіцер поліції! Я служу українському народу! Я не підримую заклики: “Ложись Бандера”! Я не підтримую захоплень будь-яких будівель! Я захищаю та буду захищати свою країну та свій народ!” – йдеться у дописах поліцейських.

Також профільні фото патрульних містять напис “Я – поліцейський. Я – бандера”.

Разом із тим, Голова Нацполіції України Сергій Князєв на своїй сторінці у Facebook повідомив, що він також бандерівець.

“Я прошу вибачення, я теж бандерівець! Слава Україні!” – написав він.

Начальник поліції Києва Андрій Крищенко вибачився за дії підлеглого, який виявив свої антиукраїнські погляди під час затримання активістів 9 лютого.

“Стосовно вигуку (“Ложись, бандера” російською мовою, його чути на відео, знятому учасниками протесту – ред.), який допустив наш працівник, я особисто як керівник поліції Києва хочу вибачитися перед суспільством за дії цього працівника. Я особисто в силу своїх переконань і розуміння історичної ситуації в країні вважаю це неприпустимим. Безумовно, цей працівник буде покараний”, – зазначив Крищенко, але не вказав, чи цей співробітник буде звільнений.

Він також не назвав прізвище і статус особи в цивільному, яка ногами била учасника протесту, що вже лежав.

 

Реклама

Залишити коментар