На Буковині за останній тиждень вогнеборці ліквідували 13 пожеж

У Чернівецькій області за останній тиждень, з 1 по 8 лютого, ліквідовано 13 пожеж. Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає усіх дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуватись правил пожежної безпеки, адже загрозу завжди краще попередити, ніж мати справу з її наслідками.

Рятувальники зазначають, що найчастіше під час опалювального сезону пожежі в житловому секторі виникають внаслідок необережного поводження з пічним опаленням, через несправні побутові прилади та перенавантаження електромережі. Про це повідомляє прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області

Зазначається, що 7 лютого у селі Ширівці Хотинського району сталася пожежа у житловому будинку. Вона виникла на горищі, її причиною стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печі. Вогнеборці ліквідували пожежу, попередивши розповсюдження вогню з горища всередину будинку. Внаслідок пожежі було пошкоджено перекриття будинку, знищено домашні речі на горищі.

У селі Тереблече Глибоцького району загорівся продуктовий магазин. Пожежа виникла на горищі. За попередньою інформацією фахівців, до загорання призвело коротке замкнення електромережі. Вогонь пошкодив перекриття магазину.

Окрім цього, вогнеборці з смт Глибокої та місцева пожежна охорона села Купка ліквідували пожежу вантажного автомобіля MAN, котрий загорівся під час руху по дорозі у селі Карапчів Глибоцького району. Попередня причина пожежі – коротке замкнення електромережі у моторному відсіку.

6 лютого надійшло повідомлення про пожежу у домогосподарстві у с. Маршинці Новоселицького району. Його власниця розповіла, що горить піднавіс поруч з літньою кухнею, де зберігаються дрова. На момент прибуття вогнеборців площа пожежі складала 50 кв. м. Рятувальникам вдалося ліквідувати її у тих межах, в яких її й застали. Ймовірною причиною займання стало несправність в електромережі, адже піднавіс був обладнаний електричним освітленням.

Цього ж дня коротке замкнення в електромережі стало причиною пожежі й у с. Росошани Кельменецького району. Там горів дах житлового будинку. Рятувальники приборкали вогонь на площі 40 кв. м, не допустивши його розповсюдженню на весь будинок.

5 лютого у місті Сторожинець горіла господарська будівля. Рятувальники загасили вогонь, врятувавши від знищення будівлю. Внаслідок пожежі згоріли частково перекриття, споруди, інструмент, речі домашнього вжитку.

У селі Банилів-Підгірний Сторожинецького району на території домогосподарства одного з місцевих мешканців виникла пожежа у лазні, зблокованій з господарською будівлею. Пожежа охопила перекриття і над лазнею, і над господарською будівлею. На момент прибуття вогнеборців площа пожежі становила 150 кв.м. Завдяки діям працівників Служби порятунку було врятовано зблоковану будівлю. Полум’я знищило перекриття споруди, котел, речі домашнього вжитку.

4 лютого у смт Красноїльську Сторожинецького району сталася пожежа у житловому будинку. Причиною загорання послужив недолік конструкції димаря опалювального котла, що розташовувався на цокольному поверсі будинку. Димар проходив впритул до перекриття між цокольним і першим поверхами, і внаслідок дії високої температури від нього зайнялися дерев’яні балки.

Уранці 5 лютого у селі Великосілля Герцаївського району внаслідок короткого замкнення електромережі виникла пожежа у літній кухні. Внаслідок пожежі було знищено покриття, перекриття літньої кухні, домашні речі та побутову техніку.

Окрім цього, пожежно-рятувальні підрозділи ліквідували пожежі в житлових будинках у селі Драченці Кіцманського району та селі Топорівці Новоселицького району.

1 лютого у селі Зелений Гай Новоселицького району сталася пожежа у житловому будинку. Вона виникла через недолік конструкції димаря опалювальної печі. Оскільки площа пожежі була незначною, рятувальники оперативно ліквідували її, врятувавши від знищення житловий будинок.

3 лютого у місті Чернівці на вул. Іона Кілару також горів житловий будинок. У результаті вогонь пошкодив димохід житлового будинку. Завдяки діям працівників Служби порятунку від знищення було врятовано будинок.

Реклама

Залишити коментар