На Буковині за останню добу вогнеборці ліквідували шість пожеж

Упродовж доби, 22 січня, у Чернівецькій області трапилося шість пожеж. 

Про це повідомила прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Зазначається, що у селі Романківці Сокирянського району горів житловий будинок. Пожежа виникла у коридорі з подальшим розповсюдженням на ванну та житлову кімнати. За інформацією фахівців, причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем власниці будинку. Жінка залишила у коридорі запалену свічку і пішла по своїх справах. Коли господарка повернулася додому, вогонь вже встиг охопити площу 60 кв.м. Щоб ліквідувати пожежу, на місце події прибули рятувальники з міста Сокиряни і місцева пожежна команда села Романківці. Завдяки оперативності дій вогнеборців пожежу було ліквідовано, від полум’я вдалось врятувати житловий будинок. Внаслідок пожежі знищено речі домашнього вжитку, меблі та побутові прилади.

У селі Вашківці Сокирянського району трапилася пожежа у господарській будівлі. Попередньо, причиною пожежі стало коротке замкнення електромережі. Швидкому поширенню вогню сприяло те, що всередині зберігалась солома, а сама споруда була дерев’яною. Через запізніле виявлення пожежі власниками та повідомлення про неї рятувальникам, на час приїзду вогнеборців площа пожежі склала 120 кв.м. Пожежно-рятувальні підрозділи ліквідували пожежу. Вогонь знищив покрівлю, перекриття, господарські речі та солому.

Уночі 23 січня у селі Балківці Новоселицького району виникла пожежа у житловому будинку. У той момент всередині спали власники. Вони прокинулися від запаху диму, вийшли з будинку і помітили вогонь на горищі. Люди зателефонували на лінію 101 і  повідомили про пожежу вогнеборців. На виклик прибули черговий караул 11 державної пожежно-рятувальної часини міста Новоселиця та місцева пожежна команда села Мамалига, котрі ліквідували пожежу, врятувавши від знищення будинок. У вогні згоріло покриття та перекриття будівлі на площі 60 кв.м. Попередня причина пожежі – коротке замкнення електромережі.

Ще три пожежі було ліквідовано у селі Виженка Вижницького району, селі Рокитне Новоселицького району та на вул. О.Вільшини у місті Чернівці.

Фото ілюстративне.

Реклама

Залишити коментар