Конгрес українців Канади привітав Україну з отриманням Томосу

Конгрес українців Канади в неділю, 6 січня, привітав Україну з отриманням Томосу про автокефалію.
Про це повідомляє Корреспондент з посиланням на прес-службу організації.
“Сьогодні – епохальний день для всіх українців, незалежно від їхньої віри або релігії. Отримавши Томос про автокефалію, Православна церква посідає належне їй місце серед Православних церков світу”, – заявила президент Конгресу Олександра Хічій.
“Сьогодні, напередодні Різдва, починається нова глава історії України”, – зазначила президент.
А предстоятель УПЦ Канади, митрополит Юрій зазначив, що отримання Томосу займає друге місце за значимістю тільки після хрещення Руси-України.
“Томос автокефалії для Православної Церкви України є декларацією як незалежності, так і єдності. Православна Церква України стає п’ятнадцятою адміністративною юрисдикцією в рамках Єдиної Православної Церкви, яка рівна між усіма іншими. Як історична подія, отримання Томосу займає друге місце за значимістю тільки після хрещення Русі -України. Це символ духовної незалежності всередині незалежної держави”, – наводять на сайті слова Митрополита Юрія.
Реклама

  • Митрополіт Юрій не є членом Синоду Константинопольського патріархату та приховує правду, оскільки лише після підписання всіма 12 митрополитами Томос по всі канонам набуває чинності. Діаспара у Канаді може це й не знати (переважна більшисть їх греко-католики), а митрополит Канади повинен знати. Краще б “Наріка” запросили до себе , він би їм багато чого розповів…
    Див. “Армія. Мова. Віра. Нарік”. Соцсети обсуждают присутствие “авторитета” из Днепра на подписании Томоса
    https://strana.ua/news/179851-sotsseti-obsuzhdajut-prisutstvie-aleksandra-petrovskoho-po-prozvishchu-narik-na-podpisanii-tomosa.html

Залишити коментар