У США підписали наказ про виведення американських військ з Сирії

У США підписано наказ про виведення американського військового контингенту з Сирії.

Про це повідомляє телеканал CNN із посиланням на власне джерело – чиновника у міністерстві оборони.

Ще одне джерело телеканалу доповнило інформацію, повідомивши, що підпис на документі поставив очільник Пентагону Джеймс Меттіс. При цьому чиновники відмовилися повідомити подробиці наказу, хоча відомо, що там розписані терміни та порядок виведення американських військових підрозділів.

Телеканал нагадав, що зараз у Сирії перебуває близько 2600 американських військовослужбовців. Очікується, що їх почнуть виводити вже найближчим часом і цей процес займе не менше кількох тижнів.

Як повідомлялося, 19 грудня Білий дім і Пентагон повідомили про виведення американських військ з Сирії у зв’язку з переходом до “нової стадії” військової операції проти угруповання “Ісламська держава”. За даними американських ЗМІ, Пентагон намагався відрадити президента Дональда Трампа від цього кроку.

Британія, Франція, Німеччина і Данія – ключові союзники США в коаліції проти “Ісламської держави” – розкритикували рішення Трампа, вказавши на небезпеку реорганізації терористичних осередків у Сирії.

Президент Росії Володимир Путін назвав рішення Трампа про виведення військ з Сирії “правильним”, а Туреччина перекинула додаткові війська на сирійський кордон.

Реклама

Залишити коментар