На Буковині запрацював онлайн-сервіс для оформлення біометричного паспорта

Записатися до черги, сплатити адміністративні збори і вказати персональні дані не виходячи з дому: онлайн-сервіс із заповнення заяви для оформлення біометричних паспортів запрацював наповну в усіх областях України.

На офіційному веб-сайті ДМС можна не лише дистанційно записатися до черги та сплатити відповідні адміністративні збори онлайн, а й самостійно попередньо заповнити інтерактивну форму, вказавши свої персональні дані.

Про це повідомила прес-служба Чернівецької міської ради.

Після оброблення цієї інформації формується штрих-код, який міститиме персональні дані заявника. На місці співробітник зчитає попередньо роздрукований QR-код сканером, після чого інформація миттєво потрапить до бази даних. Працівникові міграційної служби залишиться тільки звірити її з оригіналами документів.

Використання цієї послуги знижує вірогідність допущення помилок через необачливість та поспіх під час формування заяви-анкети.

Створення державних електронних сервісів не лише спрощує одержання громадянами адміністративних послуг, а й суттєво знижує корупційні ризики. Тому міграційна служба постійно працює над оновленням чинних е-послуг та впровадженням нових.

Реклама

Залишити коментар