Чернівецька міськрада “загубила” близько 130-ти приміщень, які не підлягають приватизації – Каспрук

У четвер, 29 листопада, на чергову сесію Чернівецької міської ради планують винести питання щодо визначення переліку приміщень міста, які не підлягають приватизації.

Утім, як повідомив на прес-конференції Олексій Каспрук, при підготовці цього рішення не враховано понад 100 об’єктів, що розташовані у центральній частині міста.

“Це чудово, такий перелік приміщень завжди приймався. Єдине – наші нові очільники при підготовці цього рішення “загубили” близько 130-ти приміщень, які знаходяться у центральній частині міста, і які орендуються сьогодні різними структурами, в тому числі громадськими організаціями. А це означає, що вони готуються до приватизації цих приміщень”, – наголосив Каспрук.

Серед “загублених” приміщень – офіс благодійної організації “Вікторія” на вулиці Університетській. Його має намір приватизувати Василь Продан.

Як повідомив Олексій Каспрук, за неофіційною інформацією саме у цьому офісі партія “Рідне місто” проводить свої виборні кампанії.

“Не бачив якихось згадок про роботу цього фонду за останні роки. Можливо, благодійність – це не обов’язково публічна річ. Але знаю з неофіційної інформації, що це фактично офіс Василя Продана і партії “Рідне місто”, де вони проводять всі свої виборчі кампанії. І це величезне приміщення буде приватизоване за копійки”, – сказав Каспрук.

Як пояснив на прес-конференції політик, приватизація приміщень, що належать територіальній громаді Чернівців, буде відбуватися за схемою невід’ємних поліпшень.

“Нинішній орендар, зробивши якісь роботи капітального характеру, отримає право викупити це приміщення за оцінкою. Оціночна комісія контролюється депутатською більшістю, тому зрозуміло, що тільки “правильні” приміщення для “правильних” людей будуть виноситися на приватизацію. У більшості випадків депутати будуть мати там свій інтерес”, – додав Каспрук.

Реклама

Залишити коментар