ВР повинна призначити дострокові вибори Чернівецької міськради і міського голови – Яценюк

Арсеній Яценюк, екс-прем’єр-міністр України, лідер політичної партії “Народний фронт”, переконаний, що на наступних місцевих виборах міського голови Чернівців оберуть Олексія Каспрука.

Про це Яценюк заявив у ефірі передачі “Пряма відповідь” на телеканалі “Чернівці”.

За усуненням мера Олексія Каспрука, за словами екс-прем’єр-міністра, стоїть організоване злочинне політичне угрупування, у якому задіяні всі політичні сили, у тому числі з чинної коаліції.

“Це боротьба проти чернівчан, проти вибору чернівчан, проти якісного міста, якісних доріг, проти нормального управлінця, яким був Олексій Каспрук. Чому ця боротьба? Вони не давали міському голові працювати на громаду. Не давали можливості, бо хотіли захопити ресурс. Зараз це злочинне угрупування сіло на потоки і їм абсолютно байдужа доля міста”, – сказав Яценюк.

Політик вважає, що після двох депутатських скликань Чернівецької міськради, які достроково припиняли повноваження міських голів Миколи Федорука та Олексія Каспрука, чернівчани “зробили відповідні висновки”.

“Міська рада має підтримувати мера. Мер повинен іти на чолі політичної партії, формувати сильну коаліцію для того, щоби не повторилися аналогічні випадки, і для того, щоби громада міста бачила, що йде розвиток міста. В тому числі треба міняти виборче законодавство по місцевих виборах. Тому що воно було не найкраще. Місцеві вибори 2015 року виходили так: рейтинговий кандидат виграв, тільки він не виграв, тому що виборча система не давала йому можливості виграти. Бо треба було ще й за партійними списками виграти. І навпаки”, – сказав Яценюк.

Він додав, що наразі Верховна Рада України повинна ухвалити рішення про призначення дострокових виборів Чернівецької міськради та міського голови.

“Тому, дострокові вибори – це є рішення для міста, і тут знову все буде залежати від городян, за кого проголосують. А я переконаний, що проголосують за Олексія Каспрука”, – додав екс-глава уряду.

Реклама

  • о,земля пукла дідько виліз,іди в дупу разом зі своїм каспруком і бурбака з федоруком туда прихопи!!ф не треба нам казати що робити,багато зробив для міста коли прем”єром був?!!!

Залишити коментар