Залізничне сполучення Польщі з Румунією в обхід Карпат пройде через Чернівці – міністр інфраструктури

Через Львів, Івано-Франківськ і Чернівці проляже колія українського сегменту Пан’європейських сполучень від польського до румунського кордону в обхід Карпат.

Про це під час Міжнародного економічного форуму у Львові сказав міністр інфраструктури України Володимир Омелян, передає “Четверта студія”.

З-поміж інших транспортних систем, велику увагу міністр привернув до проблем залізниці.

“Критично важливим є питання розвитку залізничного сполучення. Вимушений констатувати, що Укрзалізниця, мабуть, ніколи не була в такому поганому стані, як сьогодні”, − зауважив міністр інфраструктури.

Омелян підкреслив, що в умовах подальшої культурної та економічної евроінтеграції, переорієнтації пасажирських та вантажних потоків, збільшення товарообігу між Україною та країнами ЄС надважливим є забезпечення пришвидшеного розвитку транспортного сполучення України з ЄС.

Тому проектом Плану заходів з реалізації Національної транспортної стратегії України на період до 2030 передбачено реалізація проектів із відновлення європейської колії 1435 мм українського сегменту Пан’європейських залізничних сполучень від польського до румунського кордону через Львів – Івано-Франківськ – Чернівці, для поєднання основних TEN-T коридорів ЄС в обхід Карпат, будівництво суміщеної колії 1435 мм та 1520 мм: “Євроколія “Сухий порт” (Мостиська – Родатичі) та будівництво суміщеної колії 1435 мм та 1520 мм “Євроколія Львів-Рава-Руська – Варшава”.

Реклама

Залишити коментар