Грузини обирають президента: у виборах беруть участь 25 кандидатів

У Грузії сьогодні, 28 жовтня, проходять вибори президента. Нинішнє голосування стане останнім прямим перед тим, як країна перейде на парламентську форму правління.

“В Грузії розпочалися президентські вибори. Останні – всенародні, прямі, тому особливо цікаві. Вже зранку ми з колегою з Нідерландів працюємо спостерігачами від ПАРЄ на виборчих дільницях. Спочатку в Тбілісі, потім ідемо в Болісію, маємо відвідати ще й кілька селищ”, – про це у Facebook написала віце-спікер парламенту Ірина Геращенко, яка призначена спостерігачем ПАРЄ на виборах у Грузії.

Ірина Геращенко поділилася враженнями від виборчих дільниць у селах.

“Кидається в очі , що біля кожної сільської дільниці стоять діти і підлітки з табличками “48”. Це номер з агітаційних плакатів кандидатки Саломе Зурабішвілі. Запитала в поліцейських, що спостерігають поряд, чи це не прихована агітація і порушення. “Какое нарушение, дарагая?”- весело відповіли ті”, – йдеться у дописі.

Раніше Ірина Геращенко заявляла, що Росія намагається впливати на президентські вибори в Грузії через своїх кандидатів.

“До цих перегонів велика увага, в тому числі міжнародних спостерігачів. І проходять вони в напруженій атмосфері. У країні традиційно сильні протестні настрої та невдоволення правлячою партією, опозиція – активна і зубаста. РФ традиційно намагається впливати на результати виборів, у тому числі через лояльних кандидатів. Європейські інституції та міжнародні партнери уважно слідкують за реформами, змінами та настроями в Грузії, в тому числі нюансами, що стосуються зовнішньої політики”, – зазначала вона.

Реклама

Залишити коментар