300 сімей зможуть отримати власну домівку за програмою “Доступне житло” уже до кінця року

Кабмін ухвалив рішення, яке розблокує фінансування програми “Доступне житло”. На реалізацію програми у бюджеті на поточний рік було закладено 100 млн. грн. Однак ці кошти не були використані. Тож якщо програма почне діяти, близько 300 сімей матимуть шанс отримати житло вже до кінця року.

Завдяки відродженню програми “Доступне житло” вдасться залучити 1500 млн. грн коштів громадян та місцевих бюджетів, а також 100 млн. грн коштів з держбюджету. Про це повідомив голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний, повідомляє прес-служба фонду.

“Це рішення, на яке зачекалося суспільство. Адже потреба українців у власному житлі величезна, і небагато людей мають змогу вирішити це питання самотужки, без підтримки держави”, — зазначив Комнатний.

Він наголосив, що завдяки змінам, ухваленим урядом, зроблено крок до повного унеможливлення впливу чиновника на реалізацію програми “Доступне житло”, усунення найменших можливостей для корупції, підвищення ефективності використання бюджетних коштів.

“Після завершення бюрократичних процедур очікуємо на відновлення фінансування „Доступного житла“ найближчим часом. Рестарт програми матиме значний соціальний та економічний ефект. Залучивши з держбюджету 100 млн грн, ми залучаємо в будівельну галузь не менш ніж 150 млн грн коштів громадян та кошти співфінансування з місцевих бюджетів”, — вважає Комнатний.

Він нагадав також, що бюджетний запит Держмолодьжитла на програму “Доступне житло” становить 1 млрд. грн на рік.

Про те, як змінилися державна програма “Доступне житло”, віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко у розповів у Facebook.

“Ми забезпечуємо 30% компенсації придбання доступного житла від держави або місцевих бюджетів та 50% компенсації для внутрішньо-переселених осіб і учасників АТО. Запроваджуємо можливість для учасників програми придбати вже готове житло від забудовника. Знижуємо необхідний рівень середньомісячного доходу для сім’ї, яка потребує поліпшення житлових умов, з 5-ти до 3-х розмірів середньомісячної заробітної плати у підрахунку на одну особу відповідно до регіону. Та, найголовніше – впроваджуємо прозоре інформування, через сайт Держмолодьжитла про учасників програми та тих, хто отримує державну підтримку”, – написав міністр.

 

 

Реклама

Залишити коментар