Чернівецька міськрада ще раз розгляне вимогу звільнити начальника патрульної поліції

Чернівецька міська рада на наступному пленарному засіданні повторно розгляне електронну петицію, в якій автор пропонує депутатам клопотати про звільнення Артура Шкроба з посади керівника управління патрульної поліції Чернівецької області.

Про це йдеться у відповіді на електронну петицію за підписом заступника міського голови Чернівців Володимира Середюка.

“З приводу електронної петиції “Щодо термінового оприлюднення відео з реєстратора патрульних, які насмерть збили хлопця!”, повідомляємо наступне.
Проект протокольного рішення міської ради “Про розгляд електронної петиції №270 гр. Болтунова О.В.” планується повторно розглянути на наступному пленарному засіданні ради”, – зазначено у документі.

Нагадаємо, після смертельної ДТП за участі патрульних, 24 вересня була подана е-петиція з вимогами “негайно оприлюднити відео з реєстратора патрульного автомобіля, який 16 вересня в м. Чернівці по вул. Руській здійснив наїзд на пішохода, внаслідок чого останній загинув на місці. Також у зв’язку з вище вказаними обставинами та службовою невідповідністю, звільнити начальника патрульної поліції в м. Чернівці – Шкроба Артура Олександровича”.

Як відомо, 27 вересня на сесії міськради депутати не підтримали звернення про звільнення начальника управління патрульного поліції у Чернівецькій області Артура Шкроба. Питання ставили на голосування тричі. З 23 депутатів проголосувало 17 депутатів.

У Законі України “Про національну поліцію” чітко описана процедура прийняття міською радою резолюції недовіри керівнику відповідного органу (підрозділу) поліції, що є підставою для звільнення його із займаної посади.

Так, у пункті 2 статті 87 “Прийняття резолюції недовіри керівникам органів поліції” сказано: “Рішення про прийняття резолюції недовіри керівнику органу (підрозділу) поліції може бути прийнято не раніше, ніж через один рік після його призначення на посаду”.

Реклама

Залишити коментар