Міністр Омелян розповів, чому від Буковини забрали 68 мільйонів

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що відстають за темпами ремонту доріг ті області, які не використовують гроші на ремонт за призначенням, а кладуть їх на депозит з метою отримати прибуток від відсотків. Серед таких областей є і Чернівецька.

Про це він повідомив сьогодні, 12 вересня, на засіданні Уряду.

Як було відомо раніше, нещодавно Кабінет міністрів перерозподілив кошти на будівництво й реконструкцію автомобільних доріг державного значення. Серед регіонів, де були зменшення видатків – Чернівецька область, в якої відібрали майже 68 мільйонів гривень.

“Щодо тих, кому не подобається, що у них забирають гроші. Іншої реакції бути не може. У ситуації, коли фінансовий ресурс обмежений, ми не можемо дозволити, що хтось тримає гроші на депозиті, отримує гроші і розповідає, що коли-то все буде. Це неприпустимо”, – підкреслив міністр.

Окрім цього, на засіданні Уряду говорили про освоєння коштів, виділених на ремонт доріг. Як зазначається на Урядовому порталі, цього року виділити безпрецедентні 47 млрд грн, з яких 11,5 млрд грн були направлені на місцеві дороги.

Стало відомо, що загальний запланований Урядом обсяг фінансування дорожніх робіт наступного року становитиме 56 млрд грн.

Реклама

Залишити коментар