“Чернівцігаз” підозрюють у проведенні нечесних тендерів на лічильники

Напередодні Антимонопольний комітет України розпочав розгляд справи за ознаками вчинення ПАТ “Чернівцігаз” порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Установу підозрюють у проведнні нечесних тендерів на закупівлю лічильників природного газу.

Аналогічні справи відкриті проти “Вінницягаз”, “Івано-Франківськгаз”, “Дніпрогаз”, “Львівгаз”, “Харківміськгаз”, “Сумигаз”, “Чернігівгаз”.

Наразі Комітет здійснює збір та аналіз доказів у справах. Про це повідомляє прес-центр Антимонопольного комітету.

До АМКУ надійшли заяви від суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність на ринку реалізації лічильників природного газу для населення, щодо можливих ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції в діях Операторів ГРМ.

За результатами розгляду зазначених заяв встановлено, що при проведенні тендерів на закупівлю лічильників природного газу для споживачів Оператори ГРМ надавали конкурентні переваги одним суб’єктам господарювання перед іншими. Разом з тим, Товариства відмовляли споживачам у встановленні лічильників природного газу виробництва одних суб’єктів господарювання, взамін пропонуючи лічильники іншого виробника.

Такі дії Операторів ГРМ можуть призвести до обмеження конкуренції на ринку реалізації лічильників природного газу та до ущемлення інтересів споживачів.

Розпорядженнями державного уповноваженого Комітету розпочато розгляд справи за ознаками вчинення вищезгаданих товариств порушення законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді зловживанням монопольним (домінуючим) становищем на ринку з розподілу природного газу.

За результатами розгляду справ будуть прийняті рішення, передбачені законодавством.

 

 

 

Реклама

Залишити коментар