Секретар міськради Продан надав обгрунтування проекту рішення про відставку мера Чернівців

Ввечері 24 липня секретар Чернівецької міськради Василь Продан надав обгрунтування до проекту рішення про дострокове припинення повноважень мера Чернівців

Про це в ефірі телеканалу “Чернівці” повідомив міський голова Олексій Каспрук, пише МБ.

Зокрема, на запитання ведучої, чи готовий мер до спроби депутатів відправити його у відставку, Каспрук дав ствердну відповідь.

“Хай пробують. У мене робота така, що я завжди маю бути готовий до усього. В черговий раз буде спроба дострокового припинення повноважень. Вчергове я говорю, що підстав для припинення повноважень немає згідно чинного законодавства.”, – сказав міський голова,

Він додав, що “депутатам не потрібен незалежний мер, який не роздає посади, не роздає земельні ділянки”.

“Більше того – вимагаю в депутатів сплачувати в Чернівцях податки, повертати кошти у міський бюджет за користування землею. Мова йде про мільйони гривень. Тому ця опозиція несе виключно фінансовий характер”, – зауважив мер.

Водночас посадовець повідомив, що 24 липня ввечері у міській раді з’явилося обгрунтування до проекту рішення про дострокове припинення повноважень міського голови.

“Нарешті ми можемо почитати, вивчаємо. Я лише “по діагоналі” пройшовся. На всі ці питання у мене є відповіді”, – сказав міський голова.

Також він зазначив, що в цьому обгрунтуванні одним із порушень у діяльності Каспрука вказана “надмірна публічність міського голови”.

“Останнє, що я почув – що я дуже багато спілкуюся з пресою і чернівчанами. Тобто, у списку порушень – надмірна публічність міського голови. Це виявляється, порушення”, – сказав посадовець.

Олексій Каспрук також додав, що жодних судових рішень по вказаних у обгрунтуванні “порушеннях” не було.

Нагадаємо, у четвер, 26 липня відбудеться чергова сесія Чернівецької міськради, на початку якої очікується розгляд питання про дострокове припинення повноважень міського голови Олексія Каспрука.

Реклама

Залишити коментар