“Підполковника поліції днр” судитимуть за державну зраду та участь у терористичній організації

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно 36-річного жителя м. Донецьк за фактами участі у терористичній організації, державної зради та у добровільному зайнятті громадянином України посади в незаконному правоохоронному органі (ч. 1 ст. 258-3, ч. 1, ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.

За даними спеціального досудового розслідування, у 2016 році колишній співробітник органів внутрішніх справ України вступив на службу до терористичної організації “донецька народна республіка” та обіймав різні посади у  незаконному збройному формуванні “Міністерство внутрішніх справ днр”.

У лютому 2022 року він долучився так званої «спеціальної воєнної операції з звільнення території Донбасу», а саме:  незаконно затримував та допитував із застосуваннями заходів фізичного та психічного впливу полонених військовослужбовців і правоохоронців сил оборони України, які перебували на заводі «Азовсталь» у захопленому рф Маріуполі.

За виконання цієї злочинної діяльності був нагороджений медаллю “За визволення Маріуполя” та отримав звання “підполковник мвс днр”.

Після незаконного приєднання Донецької області до складу рф, погодився на пропозицію держави-агресора та добровільно обійняв посаду старшого слідчого по особливо важливих справах слідчого відділу управління боротьби з організованою злочинністю у так званому «міністерстві внутрішніх справ по днр», зареєстрованому на території рф.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі УСБУ у Чернівецькій області.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар