Буковинця судитимуть за підробку та використання фальшивого свідоцтва про реєстрацію машини

Поліцейські з’ясували, що порушник підробив офіційний документ та використовував під час перевірки правоохоронцями. Співробітники поліції нагадують громадянам, що за підроблення чи використання фіктивних документів передбачена кримінальна відповідальність.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

На початку вересня співробітники сектору реагування відділення № 5 (Глибока) Чернівецького райуправління поліції за порушення Правил дорожнього руху зупинили міні-трактор «МТЗ-892» з причепом. Під час перевірки документів водій, 55-річний житель села Великий Кучурів, надав правоохоронцям свідоцтво про реєстрацію тракторного причепа, яке мало явні ознаки підробки.

На місце інциденту прибула слідчо-оперативна група цього ж відділення поліції, яка задокументувала правопорушення та вилучила сумнівний документ для проведення експертизи.

Відповідно до висновку експерта, надане свідоцтво не відповідає встановленому зразку аналогічного бланку оригінального документа, що перебуває в офіційному обігу на території України. Поліцейські з’ясували, що фігурант, за допомогою принтера, виготовив бланк свідоцтва про реєстрацію машини для подальшого використання під керування сільськогосподарською технікою.

Дізнавачі поліції зібрали докази причетності чоловіка до кримінальних проступків та скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом до суду для розгляду. Буковинцю інкримінують вчинення правопорушень, передбачених ч. 1 і 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво вказаного провадження здійснював Глибоцький відділ Чернівецької окружної прокуратури.

Реклама