За добу у шахрайську пастку потрапили двоє буковинців

Під час покупки одягу в інтернеті, 21-річна жителька села Припруття втратила майже 4000 гривень. Ще однією жертвою аферистів став 37-річний житель обласного центру, який думав що допомагає родичу та перерахував на рахунок шахраїв понад 14 000 гривень. Правоохоронці закликають кожного бути свідомим, не довіряти неперевіреній інформації та не перераховувати гроші на невідомі рахунки.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 22 жовтня, на спецлінію «102» надійшло повідомлення від 21-річної жительки Чернівецького району. Жінка розповіла співробітникам відділення поліції № 6 (м. Новоселиця) Чернівецького РУП, що під час покупки одягу в інтернеті її ошукав недобросовісний продавець. Заявниця перерахувала майже 4000 гривень на невідомий рахунок, однак бажаний товар так і не отримала.

Ще однією жертвою шахрайства став 37-річний чернівчанин. Заявник повідомив поліціянтам, що йому надійшло повідомлення в месенджері від імені батька дружини з проханням позичити гроші. Чоловік без вагань перерахував на невідомий рахунок понад 14 тисяч гривень, а пізніше зрозумів, що акаунт родича зламали аферисти.

За фактами незаконного заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом, працівники поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліціянти наголошують буковинцям:

  • не довіряйте незнайомцям;
  • завжди перевіряйте отриману інформацію;
  • не перераховуйте гроші на невідомі рахунки;
  • під час покупок-онлайн користуйтеся послугою післяплати.
Реклама

Залишити коментар