Жителю Чернівців повідомили про підозру у домашньому насильстві над цивільною дружиною

За систематичне психологічне насильство над співмешканкою, чоловіку загрожує позбавлення волі терміном до двох років.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Під час проведення досудового розслідування співробітники Чернівецького районного управління поліції з’ясували, що 28-річний житель обласного центру, з грудня минулого року по червень цього року систематично вчиняв психологічне насильство відносно 31-річної цивільної дружини.

В ході конфліктів кривдник ображав жінку нецензурною лайкою, шарпав за одяг, штовхав та погрожував їй фізичною розправою.

Працівники поліції реагували на кожне повідомлення від чернівчанки, неодноразово складали протоколи про адміністративне правопорушення на зловмисника та проводили з ним профілактично-роз’яснювальну роботу про неприпустимість таких дій. Також Садгірський районний суд міста Чернівці тричі визнавав чоловіка винним у вчиненні домашнього насильства, за яке накладено адміністративні стягнення.

Однак чоловік продовжував чинити психологічне насильство відносно своєї співмешканки, яке призвело до дискомфорту, низької самооцінки, переживання приниження, почуття образи, неспокою, страху та невпевненості. Відповідно до висновку судово-психіатричної експертизи у потерпілої виявлено ознаки психічного розладу та присутня депресивна реакція.

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури повідомили про підозру кривднику у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Реклама

Залишити коментар